Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J14o85s63e37f 60P26o91t32r

25. 3. 2016 19:41

Já vím, že se jedná o kritiku knihy, přesto její obsah mě přinutil k přiblížení podobného příběhu z naší malé vesnice.

Traktorista, přes 60, starý mládenec, celoživotní konzument piva a cigaret (co mu také jiného zbývalo, ale jinak pohledný a vtipný) se dočkal toho, že se mu rozjela cukrovka až k amputaci nohy. A v nemocnici dopadl lépe než hrdina té knížky. Ošetřující třicetiletá (!)zdravotní sestra se do něj zamilovala, opustila byt v krajském městě, odstěhovala se do vesnického domku, začala se starat o drůbež, zahrádku.. To, že jejich vztah je mimořádný, dokládá to, že se téměř úplně izolují, svůj vztah neukazují na veřejnosti.

3 0
možnosti
Foto

Tak to je moc hezký příběh, který ukazuje, že občas je možné skoro vše.. :) Vlastně by to byla i pěkná zápletka pro nějakou tu knihu :)

0 0
možnosti
JL

Pisete hezky o knizce. Co tak se podivat na skutecne prihody. Podobne tomu vasemu hrdinovi. Znasobenem 35 tisici. A to je jen mala cast ve state, kde je obyvatelstvo v "duchode" vetsi, nez "pracujici" obyvatelstvo. Specialne od konce listopadu a do konce brezna.

Verim ve vas clanek o "starnuti" s ukazkou pekne knihy. Je na vas se podivat i na jine prihody starnuti. Protoze muj vek je velice blizky k vasemu hrdinovi, mohu take se vzit do jeho problemu. Me pozvani je obecne.

Ted koncim. Protoze je cas se naobedvat a pripravit se na na vyjizdku na kole k bazenu a telocvicne. Dnes ma byt 27 stupnu celsia, azurova obloha bez mracku s mirnym vankem. Uplny raj. Adresa: Sun City, Arizona.

1 0
možnosti
Foto

Samozřejmě je pravdou, že situace velké části občanů není růžová. Ať jde o penzisty, i ty pracující, kteří jsou nuceni třeba právě k "zimní" přestávce na úřadu práce - sama několik takových lidí znám, a vím, že to u nich není o vlastní lenosti, kalkulu, ale čistě o nátlaku zaměstnavatele (zabránit tomu je pouze v moci politiků!). Ale ani mladí rodiče, svobodné matky nemají na růžích ustláno - což potvrzuji z vlastní situace jako svobodné matky pětiletého dítěte... O tom všem opravdu vím... ale do jakýchkoliv politických debat se nechci pouštět. Navíc ani není v mé moci cokoli změnit.. Můj článek je ryze pokusem o recenzi knihy... což je můj koníček, z něhož čerpám v realitě pošmourných dnů alespoň kousek radosti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 359
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 499x
Kdo jsem? Knihovnice, lektorka "čtenářských dílen" pro děti, začínající kronikářka, autorka dvou regionálních knih... a životními ztrátami omlácený jedinec, kterému knihy přinášejí  malý (velký) únik od všeho...

             

Seznam rubrik