Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já vím, bude to trochu mimo mísu, proto se autorce předem omlouvám. Také jsme zachraňovali knihy.

Kdysi, a to už je hodně dávno, když komunisti likvidovali kláštery, jsme projížděli na kolech jižní Čechy. Komunisti sváželi knihy z jihočekých klášterů do Zlaté Koruny. Při prohlídce kláštera jsme tam našli chodbu plnou těchto vzácných knih, které se za komunistů nesměly vydávat. Knihy byly naházené na hromadě, připravené ke zničení. Přesvědčili jsme kastelánku, aby nás nechala se v nich prohrabat a vybrat si některé domů. Bála se, ale nakonec se podvolila. A my měli plné batohy vzácných knih, že jsme je ani nemohli uvést...

Takový vztah měli komunisti ke kultuře!

0 0
možnosti
Foto

Naopak, já Vám moc děkuji právě za tento příspěvek!

0 0
možnosti
PP

V naší knihovně se starší a dlouho nečtené knížky asi 1× ročně? vytřídí a nabídnou se čtenářům ke koupi a částka za knihu klesá od 10 Kč k 1 Kč. A skoro vždy se většina knížek časem prodá.

0 0
možnosti
Foto

Podobně to dělám v naší knihovně i já. Knihy, které vyřadím, ale ještě častěji ty, které dostaneme darem, a které v katalogu už máme nebo je nepravděpodobné, že by si ji někdo půjčil, dávám do zvláštního regálu, v němž jsou všechny knihy k volnému rozebrání.

0 0
možnosti
Foto

Knížka by měla být spíše o tom, co si z ní čtenář odnese pro sebe do života, nemyslíte?

0 0
možnosti
Foto

Nemyslím, že je to striktně nutné. Záleží na každém jedinci. Někdo čte pro zábavu, někdo hledá odpovědi na otázky....Každý má jiné vnímání. Ale v této knize je kupříkladu moc hezká životní myšlenka.

0 0
možnosti
PL

P10e46t64r 13L51u68k56e55š

24. 6. 2018 18:17

Knih, knihoven a knihovnic není nikdy dost.

0 0
možnosti
Foto

Alespoň pro ty, kteří mají rádi knihy :-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 359
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 499x
Kdo jsem? Knihovnice, lektorka "čtenářských dílen" pro děti, začínající kronikářka, autorka dvou regionálních knih... a životními ztrátami omlácený jedinec, kterému knihy přinášejí  malý (velký) únik od všeho...

             

Seznam rubrik